Programare
Ne unim forțele cu Rețeaua de Sănătate Regina Maria

Workflows in IVF – Ediția a III-a, 2019

Fetal Care » Workflows in IVF – Ediția a III-a, 2019
7 martie 2019

Am adăugat un nou punct de referință în seria deja-cunoscutelor sesiuni de comunicare organizate de Fetal Care pentru tinerii medici specializați în domeniul infertilității umane. Ediția a III-a a seminarului ”Workflows in IVF” a adus din nou în focus tema protocoalelor de investigație și tratament folosite pentru pregătirea pacientelor cu diverse cauze de infertilitate, de la primul consult, până la testul beta-hCG.

Și de această dată Profesorul Ami Amit a parcurs împreună cu participanții etapele standard pentru Fertilizarea in Vitro. Pornind de investigarea corectă a cuplului, trecând prin schemele de tratament până în ziua puncției ovariene, tehnici de laborator, decizie de implantare a embrionilor în diverse etape de dezvoltare a acestora și tratament post-transfer embrionar, participanții au primit informații medicale extrem de valoroase, au dezbătut protocoalele folosite în cazuri specifice, au fost ghidați de Prof. Amit pentru a înțelege legăturile funcționale ale dozărilor hormonale în funcție de monitorizările atent-efectuate și unicitatea fiecărui caz în parte.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri a fost din nou edificatoare iar timpul de relaționare de după workshop a fost folosit tot pentru sedimentarea cunoștințelor asimilate în această sesiune atât de bine condusă de consultatul clinicii noastre.

Nu putem să facem referire la ”Workflows in IVF” fără să întărim din nou ideea de abordare medicală individualizată pentru fiecare cuplu care apelează la tehnici de reproducere asistată. Pentru a crește șansele de succes, investigațiile, tratamentul, procedura și urmărirea prost-procedurală trebuie să fie efectuate de o echipă medicală compactă, în funcție de specificul cuplului și de patologia lui. Aceasta este viziunea cu care departamentul de reproducere umană asistată al Fetal Care a fost creat –  un loc în care specialiștii și tehnologia lucrează împreună, în care colaborarea medicală eficientă, abordarea multidisciplinară a fiecărui caz și strategia de management terapeutic au ca scop final îmbunătățirea condiției medicale a pacientului!

Încheiem turul de impresii plini de satisfacție pentru felul în care medicii au îmbrățișat ideea noastră și modul în care s-a desfășurat acest workshop pe cât de util, pe atât de plăcut!