Programare
Ne unim forțele cu Rețeaua de Sănătate Regina Maria

COVID-19 și măsurile pentru siguranța pacienților și a personalului Fetal Care

Fetal Care » COVID-19 și măsurile pentru siguranța pacienților și a personalului Fetal Care

Sănătatea este cel mai important lucru la Fetal Care!

Luând în considerare actualul context de infecții cu virusul COVID-19 și prezența tot mai crescută în comunitate a cazurilor de îmbolnăvire confirmate, conform noilor reglementări ale Ministerului Sănătății și a Departamentului pentru Situații de Urgență,  în clinica Fetal Care au fot luate măsuri suplimentare de precauție, pentru a proteja atât pacienții cât și echipa medicală și auxiliară a clinicii împotriva răspândirii virusului!


❗ Am intensificat procedurile de curățenie și dezinfecție a spațiilor clinicii. Aplicăm tehnici de dezinfecție la nivel înalt pentru toate încăperile clinicii, înainte și după programul cu pacienții, precum şi igienizare și dezinfecție cu produse virucide/biocide în pauzele pe care le-am organizat frecvent, între pacienți.

❗ Am suplimentat echipamentele de protecție pentru personalul și pacienții Fetal Care; punem la dispoziția acestora soluții dezinfectante pentru mâini și tegumente, și folosim în procedurile de curățenie și dezinfecție ale spațiilor și echipamentelor clinicii doar soluții biocide și virucide avizate, diluate și utilizate conform inficațiilor tehnice.

❗ Am implementant proceduri de evaluarea epidemiologică zilnică, atât pentru echipa medicală, cât și pentru pacienții clinicii, înainte de a le acorda accesul în cabietele medicale! Toți pacienții clinicii trec prin triaj epidemiologic, inclusiv prin semnarea pe proprie răspundere a unui chestionar dedicat.

❗ Am adoptat noi modalități de evaluare epidemiologică la distanță, înainte de confirmarea programărilor, astfel încât să reducem spre un minim absolut contactul cu pacienți cu posibil risc de infectare. Îndrumăm pacienții cu simptome, posibil-infectați, să apeleze de urgență 112, conform procedurilor transmise de autoritățile competente.

❗ Am limitat pentru moment accesul însoțitorilor în clinică, excepție făcând doar cazurile în care pacientul examinat necesită însoțitor din motive medicale. Acest lucru le este comunicat telefonic tuturor pacineților cu programări, astfel încât vom evita aglomerarea spațiilor de așteptare și consultații.

❗ Am amenajat spații speciale pentru izolare, în cazul în care, totuși, avem pacienți posibil infectați. Personalul responsabil pentru triaj cunoaște procedura de identificare și management, precum și circuitele informaționale și de feed-back ce se impun!

❗ Suntem în permanent contact cu autoritățile în domeniu și ne adaptăm constant la solicitările, procedurile și dispozițiile acestora, pentru gestionarea corectă a situației și pentru prevenirea răspândirii infecției.

Am redus programul de muncă al personalului auxiliar iar personalul medical prestează munca în ture semnificativ mai scurte. Pentru a putea lua aceste măsuri, am decis scurtarea programului efectiv al clinicii și adaptarea lui în funcție de nevoile zilnice.

❗ Considerăm că respectarea stării de urgență instituită la nivel național ne obligă la adaptare decizională, motiv pentru care insistăm ca orice consultație, testare sau intervenție medicală care nu constituie urgență pentru pacienții noștri, să fie amânată până la concluzionarea stării actuale! Toate programările care nu prezintă o necesitate imediată au fost și vor fi amânate, pentru a încuraja limitarea contactului interpersonal, dacă acesta nu este neapărat necesar!

Aceste protocoale urmează cele mai bune practici de orientare actuale ale unităţilor medicale din întreaga lume.  Situația va fi ținută sub control constant de către echipa noastră de management și vă vom informa cu privire la orice actualizări suplimentare.   

Ne cerem scuze pentru orice neplăceri pe care aceste măsuri le pot cauza, însă siguranța și sănătatea pacienților și a personalului nostru constituie o prioritate în acest moment!
Vă mulțumim pentru încredere!