Programare

Calendar de consultaţii prenatale

Fetal Care » Calendar de consultaţii prenatale
19 august 2015

Calendar consultatii prenatale
Desi sarcina si nasterea sunt stari fiziologice, ele reprezinta totusi ‹o aventura a naturii›. Ca orice aventura, si sarcina este un drum plin de necunoscut, in care la orice pas se poate ivi ceva neprevazut; de aceea, chiar daca sarcina este – si trebuie tratata ca atare – o etapa fiziologica din viata femeii, este bine sa se desfasoare sub atenta observatie a medicului, tocmai pentru a putea preveni, depista si interveni asupra unor factori sau conditii patologice ce pot perturba acest proces fiziologic.

Consultatiile prenatale se realizeaza in mod obisnuit: lunar, pana in saptamana 28, bilunar, intre saptamanile 29-36, si, ulterior, saptamanal, pana la momentul nasterii. Avand in vedere ca durata normala a sarcinii este cuprinsa intre 37-42 saptamani, cu o medie de 40 de saptamani, o femeie insarcinata poate ajunge sa faca pana la 14 controale in aceasta perioada.

Totodata, recomandarea mea este sa faceti o consultatie si inainte de momentul conceptiei, pentru a afla despre riscurile sarcinii si metodele de reducere a acestora. Acesta este si momentul in care va poate fi indicata administrarea vitaminelor ce contin acid folic.

In infograficul de mai sus gasiti etapele de urmarire a sarcinii, precum si analizele uzuale si speciale pentru fiecare dintre aceste vizite.