Programare

Standarde aplicate în ecografia obstetricală

Fetal Care » Standarde aplicate în ecografia obstetricală
29 aprilie 2016

Weekend-ul trecut am susținut un curs de ecografie obstetricală, menit să aprofundeze principiile de examinare ecografică. Acest proiect se numără printre interesele mele principale, motiv pentru care m-a bucurat entuziasmul cu care a fost primit în domeniu.

Din dorința de a împărtăși cunoștințele, experiența și pasiunea pentru Medicină Materno-Fetală și de a stabili colaborări de înalt profesionalism medical am organizat împreună cu reprezentanții companiei General Electric – VOLUSON / Medist acest curs hands on de ecografie obstetricală.

Prima ediție a constat ȋn fundamentul unui training integrat, cu demonstrații live și supravegherea specialistului, ce se va dezvolta în viitor prin organizarea unor sesiuni speciale pentru neurosonogramă și ecocardiografie.

Printre subiectele atinse s-au numărat aspecte ce țin de embriologie și genetică fetală, precum și punctarea metodelor actuale de diagnostic precoce al anomaliilor structurale fetale precum și a anomaliilor genetice (testele de screening, NIPT).

Punctul forte al cursului este ilustrarea practică a principiilor tehnice de bază în ecografia obstetricală, cunoașterea și familiarizarea cu instrumentele și aplicațiile ecografice. Latura teoretică a examinării ecografice obstetricale – care va acoperi ghidurile aprobate de ISUOG și FMF în ceea ce privește standardizarea examinării ecografice în trimestrele I și II – și demonstrația live constituie două componente importante ale cursului.

Pentru că succesul primei ediții m-a convins că este nevoie să continui și pentru că ne dorim să fim performanți, această inițiativă este într-o permanentă îmbunătățire, ținând cont de feedback-urile participanților, precum și de toate noutățile.

Pentru mai multe informații despre curs pe adresa office@fetalcare.ro sau la numărul de telefon 0721.593.471.