Programare

Incursiune in centrul de excelenta al medicinei materno-fetale

Fetal Care » Incursiune in centrul de excelenta al medicinei materno-fetale
29 august 2015

La inceputul acestei luni, am avut onoarea sa particip la un training in cadrul celui mai important centru de cercetare in infertilitate din lume – „LIS” Maternity Hospital din cadrul Tel Aviv Sourasky Medical Center, alaturi de alti medici din intreaga lume. La invitatia domnului Prof. Dr. Amit Ami, Directorul Departamentul de Fertilizare in Vitro al maternitatii si unul dintre inovatorii din acest domeniu, am asistat la demonstratii ale celor mai avansate tehnologii si tratamente pentru Preimplantation Genetic Diagnosis (PGD- PGS) si Fertility Preservation in Oncologic, timp de 8 zile. A fost o bucurie sa il ascult pe domnul Prof. Dr. Amit Ami oferind informatii de ultima ora despre protocoalele de stimulare pentru fertilizarea in vitro, care cresc considerabil rata de success a procedeului. Totodata, Prof. Dr. Gustavo Malinger, Directorul Departamentului de Ecografii al maternitatii, ne-a impartasit experienta sa in lucrul cu ecografii, neurosonograme si diverse tehnici si aplicatii noi in 3 sau 4D, care ajuta la diagnosticarea precoce a eventualelor anomalii.

Mi-a placut foarte mult tot ce am vazut acolo, de la modul in care se lucreaza, pana la tehnologiile prezente in maternitate, care simplifica si eficientizeaza enorm etapele de diagnosticare si de tratament. Mi-as dori sa avem si in Romania asemenea resurse la dispozitie.  Mai avem mult de recuperat pentru a ajunge la standardele si tehnologiile cu care se lucreaza in alte tari, cu atat mai mult in Israel, care este varful de lance al Europei, dar am incredere ca vom progresa. Totodata, voi face tot posibilul sa aduc cat mai multe dintre aceste instrumente de diagnostic in cadrul Fetal Care, pentru a sti in permanenta ca sunteti pe cele mai bune maini.

Si, pentru ca am avut si unele momente libere, am vizitat cateva locuri din Tel Aviv si Ierusalim, ale caror fotografii le puteti vedea mai sus.