Programare
Ne unim forțele cu Rețeaua de Sănătate Regina Maria

Fetal Care, prima clinică din România care realizează mulaje ale bebelușilor nenăscuți, folosind tehnologia 3D

Fetal Care » Fetal Care, prima clinică din România care realizează mulaje ale bebelușilor nenăscuți, folosind tehnologia 3D
8 februarie 2017

Clinica Fetal Care aduce o premieră în România, fiind prima clinică care poate realiza mulaje 3D ale bebelușilor nenăscuți încă, după săptămâna 22 de sarcină. Astfel, folosind tehnologia inovatoare, fiecare ecografie de sarcină poate fi însoțită de imaginea 3D a bebelușului.

Tehnologia 3D in cadrul clinicii Fetal Care (2)

Noua tehnică presupune folosirea unui software care transmite semnalele ecografului către o imprimantă 3D, oferindu-le părinților o imagine mult mai clară și mai apropiată de realitate asupra fătului. Tehnica este asemănătoare unei ecografii obstetrice regulate și nu are niciun efect negativ asupra pacientei sau a nenăscutului.

Cu toate că examinările ecografice sunt din ce în ce mai avansate, oferind imagini realiste, în mișcare ale fătului, mulți părinți își doresc să își atingă copilul nenăscut, chiar și sub forma unui mulaj. De aceea, Fetal Care a implementat o tehnologie de ultimă generație, care reprezintă un motiv de bucurie pentru părinți și totodată, oferă noi opțiuni pentru evaluarea stării de sănătate și dezvoltarea fătului.

Tehnologie 3D în cadrul clinicii Fetal Care

Dezvoltată inițial pentru femeile nevăzătoare sau pentru cele care prezintă riscuri de pierdere a sarcinii, această tehnică inovatoare a fost folosită pentru prima dată în 2015, în Brazilia. Atunci, medicii au creat o imagine tactilă după ecografia clasică, permițându-i unei paciente nevăzătoare să atingă chipul copilului ei nenăscut.

Filmul de prezentare poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=3zWcIW-Jv-o.