Programare

Curs Hands on – Fertilizare in vitro – Primul curs pe simulatoare in România

Fetal Care » Curs Hands on – Fertilizare in vitro – Primul curs pe simulatoare in România
12 aprilie 2021

Clinica Fetal Care alături de parteneri dorește să vă mulțumească pentru participarea la evenimentul organizat pe 10.04.2021 – Cursul avansat de Reproducere Umană Asistată.

Ne mândrim cu lectorii acestui curs: Dr. Adela Șerban și Dr. Corina Manolea, personalități incontestabile și cu o vastă experiență practică în domeniul Medicinei Materno – Fetale și Reproducerii Umane Asistate. De asemenea, dorim să mulțumim domnului Prof.Dr. Ami Amit, consultant științific în cadrul Fetal Care, personalitate remarcabilă în domeniul Reproducerii Umane Asistate, cu o carieră impresionantă, recunoscută la nivel internațional.

Tradiția Cursurilor Fetal Care

Tradiția echipei Fetal Care de a împărtăși cunoștințele specialiștilor de top dintr-o perspectivă practică a început în urmă cu cinci ani odată cu lansarea cursului Hands-on Standarde aplicate în Ecografia Obstetricală. Prin seriile de cursuri organizate de-a lungul anilor am adus mai aproape de colegii practicieni posibilitatea de a excela în ecografia obstetricală precum și dobândirea unui bagaj teoretic și practic obligatoriu pentru cei care doresc să practice medicina materno-fetală. Anul acesta ne-am decis să abordăm o nouă direcție, respectând același principiu de a ridica mereu standardele în practica medicală și de a împărtăși colegilor noștri conceptul după care noi performăm: medicină la un alt nivel!

Elementele specifice acestei ediții de cursuri Hands-On

Am organizat împreună cu Dr. Corina Manolea și partenerii noștri primul Curs Național dedicat Reproducerii Umane Asistate, folosind simulatoare de ultimă generație pentru puncția ovocitară și pentru procedura de embriotransfer (PickupSim și ETSim by ACCURATE). Toți participanții la curs s-au declarat absolut încântați de performanțele tehnice ale acestor simulatoare, declarând în unanimitatea că au un grad ridicat de realism. Printre cursanți au fost și colegi care lucrează deja în domeniul medicinei reproductive și care au realizat proceduri in vivo.

Pentru partea hands-on de realizare a examenului ecografic în cadrul tehnicilor de reproducere umană asitată, Dr. Adela Șerban a prezentat cursanților un scurt intro teoretic cu noțiunile de bază necesare, ultimele clasificări și protocoale internaționale de bună practică. Pe lângă aparatura din cadrul clinicii Fetal Care (Voluson E10, Voluson E8), am avut suportul partenerilor noștri de la GE care ne-au pus la dispoziție pentru demo cel mai nou și mai performant aparat existent pe piață – GE Voluson SWIFT.

GE Voluson SWIFT

Datorită feedback-ului dvs, considerăm că scopul acestui curs a fost realizat cu succes, participanții aprofundând noțiunile teoretice, dobândind și/sau perfecționând aptitudinile clinice și psihomotorii în execuția puncției ovariene și a embriotransferului. Cursanții s-au declarat încântați și de posibilitatea examinării 3D a cavității uterine și a ovarului.