Programare
Ne unim forțele cu Rețeaua de Sănătate Regina Maria

Psihologie

Fetal Care » Psihologie
ROLUL ȘI IMPORTANȚA ASISTENȚEI PSIHOLOGICE ÎN REPRODUCEREA UMANĂ ASISTATĂ

Experiența așteptării unui copil este pentru orice persoană sau cuplu atât un motiv de bucurie cât și „un pachet de emoții speciale”, pe care le descoperim odată cu decizia de a deveni părinți. Imposibilitatea de a concepe un copil pe cale naturală, însă, poate să ducă în timp la reacții neașteptate cauzate de acumularea de stres și emoții negative, ceea ce va cauza repercusiuni grave atât în viața de cuplu cât și în funcționarea noastră psihosocială.

Durerea psihogenă asociată unei așteptări prelungite sau imposibilității de a concepe un copil poate să fie la fel de traumatică ca pierderea unei sarcini sau a unui copil.

De ce este necesar suportul psihologic?

Rolul psihologului este de a se constitui ca un suport în gestionarea emoțiilor, în identificarea resurselor interioare și în felul în care putem face ca acest drum spre a deveni parinți să fie unul cât mai plăcut, mai confortabil și mai echilibrat.

În acest sens clinica noastră vă oferă posibilitatea de a participa la sedințe de psihoterapie individuale, de cuplu sau de grup, unde vom dezvolta împreună strategii personalizate pentru crearea unei stări psihice optime și pentru a ține sub control orice disconfort emoțional.

Obiective terapeutice pe parcursul derulării procedurilor FIV:

  • Prelucrarea traumelor personale din trecut /conștientizarea emoțiilor reprimate
  • Stabilirea echilibrului intrapersonal și interpersonal (în cuplu)
  • Conștientizarea factorilor de risc din perspectivă psihologică (emoții negative funcționale sau disfuncționale) care pot contribui negativ la succesul FIV
  • Gestionarea stresului care poate fi atât un factor determinant al infertilității cât și un efect al acesteia
  • Învățarea unor tehnici de relaxare și de imaginație dirijată care vor contribui la starea de bine atât pe parcursul procedurilor FIV cât și pe parcursul sarcinii, inclusiv la naștere
  • Creșterea încrederii în sine a viitorilor părinți
  • Conștientizarea și tratarea durerii psihogene legate de așteptarea prelungită a unui copil ce nu poate fi obținut pe cale naturală
  • Optimizarea cognitivă și comportamentală ca factori determinanți în succesul FIV

De ce la Fetal Care?

Fiind aliniată standardelor de calitate ESHRE Psychology and Counselling Guidelines, clinica noastră pune un accent deosebit pe starea de bine a pacienților. În acest sens acordăm o atenție specială sănătății dumneavoastră fizice și psihice, punându-vă la dispoziție un cadru relaxant și securizant emoțional, prin garantarea confidențialității și a suportului nostru constant.

Vă așteptăm să pornim împreună în cea mai însemnată și frumoasă aventură umană –  aceea de a deveni părinți!