Programare

Programul “Materna”

Fetal Care » Programul “Materna”

 Fetal Care, Centru de excelență în Medicină Materno – Fetală și Reproducere Umană Asistată pune la dispoziția pacientelor cea mai complexă echipă multidisciplinară, cu training-uri în centre de referință la nivel mondial. Specialiștii Fetal Care practică medicina inovativă, dispunând de cele mai noi metode de diagnostic și tratament, ultimele noutăți în domeniul tehnologiei medicale fiind utilizate pentru un management terapeutic de excepție.

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București derulează programul privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din București, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna București. 

Cine poate beneficia de Voucherele Materna?

Voucher-ul Materna  București se acordă oricărei gravide cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.

Ce valoare au Voucherele Materna?

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:

1. După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1000 lei.

2. După intrarea în săptămâna 24 de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Ce servicii acoperă Voucherele Materna?

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate sunt:

  • Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de ginecologie-obstetrică.
  • Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

Cererile privind acordarea voucher-ului MATERNA se pot depune atât fizic, de luni până joi, între orele 9:00-15:00, începând cu data de 11 iunie 2018, cât și în format electronic, DOAR la adresa de e-mail voucher.materna@dgas.ro.

În termen de maxim 30 de zile de la înregistrarea cererii și documentelor care o însoțesc, secretariatul tehnic constituit la nivelul D.G.A.S.M.B. analizează dosarele în fiecare zi de marți a săptămânii și întocmește lista persoanelor eligibile. Persoanele eligibile vor fi înștiințate, în scris, doar pe e-mail, cu privire la data și ora la care se pot prezenta la sediul D.G.A.S.M.B. indicat pentru ridicarea voucher-ului. La ridicarea voucher-ului se poate prezenta gravida sau o persoana desemnată de către aceasta, print-o declarație a cărei model se va descărca de pe site-ul DGASMB.

Pentru mai multe detalii puteti  accesa link-urile: 

Informatii despre program si lista unitatilor afiliate –  http://dgas.ro/voucher-materna/

Regulament acordare voucher  http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/AtachInt/AnexaH260_18.pdf