Programare

Impresii de la prima conferință internațională organizată în România, cu tema ”Diagnosticele oncologice – o provocare medicală multidisciplinară. De la abordare clinică la NGS.”

Fetal Care » Impresii de la prima conferință internațională organizată în România, cu tema ”Diagnosticele oncologice – o provocare medicală multidisciplinară. De la abordare clinică la NGS.”
28 mai 2018

În perioada 24-25 MAI 2018, am avut onoarea de a găzdui la București conferința-eveniment organizată prin parteneriatul exclusiv dintre Fetal Care Center București, Mount Sinai Hospital New York–Icahn School of Medicine și Tel Aviv Sourasky Medical Center. Evenimentul a avut loc în colaborare cu Spitalul Clinic Sanador, Centrul de Conferințe și a reunit somități internaționale din domeniile gineco-oncologiei, gastroenterologiei și oncogeneticii, medici și profesori români, specialiști în aceleași domenii și reprezentanți ai Ministerului Sănătății din România.  

    Target: medici oncologi, chirurgi, ginecologi, gastroenterologi și geneticieni de top din România.

    Desfășurătorul evenimentului:  Ziua 1   Ziua 2

    Scopul conferinței: prezentarea unor metode revoluționare de diagnostic și tratament în gineco-oncologie, chirurgie, gastroenterologie și oncogenetică, precum și analiza științifică a importanței celor mai noi teste genetice bazate pe secvențierea genomului uman descoperite la nivel mondial, cu posibilități reale de aplicare în România.

Noile teste de secvențiere genomică (NGS) și-au dovedit ferm utilitatea în diagnosticarea patologiilor oncologice, în stabilirea schemei terapeutice personalizate în diverse tipuri de cancere, dar mai ales în conduita și realizarea prevenției la familii ce moștenesc aceste maladii genetice. Aceste teste aduc în planul terapeutic soluții inovatoare și în ceea ce privește sănătatea embrionului, a fătului, a gravidei și a cuplului.

Cel mai dezbătut subiect al conferinței face referire la modalitățile de conservare a fertilității pacienților oncologici.

Este nevoie de numai doua saptamani inainte de inceperea tratamentului oncologic, pentru a-i oferi pacientului care urmeaza sa fie tratat sanse la o familie sanatoasa dupa incheierea tratamentului. Doua saptamani de amanare a procedurilor nu inseamna nimic in economia timpului investit in tratarea unei forme de cancer la pacientii aflati la varsta fertila!– s-a adresat medicilor oncologi prezenți la conferință Prof. Dr. Ami Amit, Membru al Societății Europene de Reproducere Umană Asistată, consultant Fetal Care Center.

Fetal Care, Centru de Excelență în Medicină Materno-Fetală și Reproducere Umană Asistată, vine în sprijinul tinerilor specialiști preocupați de problema infertilității, făcând posibile astfel de evenimente, în care lumina reflectoarelor este îndreptată spre nouățile și provocările medicinei moderne, rolul și importanța testelor genetice și aplicabilitatea lor clinică.

    A fost un eveniment de o deosebită importanță științifică, prezentând rezultate ale celor mai noi studii în ceea ce privește testarea de secvențiere genomică (Next Generation Sequencing) și, cel mai important, aplicabilitatea ei clinică. Ceea ce ne-a adus împreună astăzi a fost subiectul prezervării fertilității pacienților diagnosticați cu diverse forme de cancer. Medicina a făcut salturi uriașe în domeniul depistării precoce și a tratării cu success a cancerului.

Mesajul transmis în această conferință atât către medici, cât și către pacienții diagnosticați cu patologii oncologice, este unul pozitiv și optimist. Lupta cu boala se transformă dintr-o bătălie pentru supraviețuire, într-una pentru o viață de calitate, după încheierea acestui capitol. În special pentru pacientele aflate la o vârstă fertilă, conferința a clarificat existența mijloacelor de realizare a conservării fertilității inaintea inceperii tratamentului oncologic, urmat de posibilitatea efectivă de a avea o sarcină și un copil sănătos dupa incheierea lui.Dr. Adela Șerban, Fondatoarea Fetal Care Center

Delegația internațională în vizită la Fetal Care Center, discutând detaliile viitoarei colaborari: