Articole Noutati Sfaturi

Sarcina în timpul iernii

11 decembrie 2019

Grijile iernii: E frig iar sarcina ta avansează! Cum te afectează iarna?

Sfatul Fetal Care: sarcina este un termostat intern natural iar asta înseamnă că este foarte probabil să simți un confort termic inexplicabil, chiar dacă afară e frig. Multe femei care au un grad de comparație personal spun că al treilea trimestru de sarcină în timpul iernii este mult mai confortabil decât sarcina anterioară, din timpul verii. Temperatura mai joasă ajută gravidele să doarmă mai bine și să facă față mai ușor bufeurilor devenite normalitate pe măsură ce sarcina evoluează. Totuși, iarna vine cu o serie de provocări pentru viitoarea mămică! Sensibilitatea crescută a organismului și scăderea imunității transformă bucuria sezonului rece într-o grijă constantă! Deși mai susceptibile la infecții și răceli, gravidele au multe restricții la utilizarea de medicamente și terapii, motiv pentru care pregătirea pentru sezonul rece este extrem de importantă! Vaccinul antigripal, vitamine și tratamente naturiste pentru a ajuta imunitatea, alimentația corectă, evitarea locurilor foarte aglomerate, hidratarea și vestimentația corespunzătoare te vor ajuta în procesul de prevenție! Totuși, oricât de atente ar fi viitoarele mămici, riscul de îmbolnăvire există! De aceea este important ca orice inițiativă de a trata chiar și o banală răceală în timpul sarcinii să fie discutată cu medicul obstetrician care urmărește evoluția acesteia!

Nu vreau să stau în casă: Deși e ger, ideea de a sta în casă nu îți surâde?

Sfatul Fetal Care: Da, frigul și zăpada te pot ține în interior mai mult, dar acest lucru nu trebuie să te oprească din activitatea fizică și nici să te întristeze! Amenajarea spațiului pentru viitorul membru al familiei, pregătirea meselor sănătoase atât de necesare pentru evoluția sarcinii tale și multe alte activități ușoare și plăcute te vor ajuta să transformi zilele în care nu ieși afară într-un timp plăcut și util!

Îți recomandăm să eviți sedentarismul dacă sarcina ta evoluează normal și nu este una cu risc! Poți să mergi la cumpărături în prima parte a zilei, când magazinele nu sunt aglomerate, să faci plimbări scurte, să mergi la înot și yoga sau chiar să faci alergări ușoare, în funcție de stilul tău de viață dinainte de sarcină. Ține minte să rămâi hidratată, atât în interior, cât și la exterior – bea ceaiuri, apă plată, fresh-uri cu multivitamine și folosește cremă hidratantă pe toată suprafața corpului deoarece iarna piele se usucă mai ușor! Vizitează-ți prietenii sau petrece timp cu tine! După ce vine bebe, inevitabil te vei pune pe locul doi în viața ta, deci profită acum și termină cartea de pe noptieră, serialul tău preferat sau scrie-ți gândurile de gravidă într-un jurnal … peste ani te vei bucura să le citești!

Mă simt grea: kilogramele în plus în combinație cu vestimentația de iarnă îți displac total?

Sfatul Fetal Care: Garderoba de gravidă este foarte versatilă și ascunde într-un mod plăcut curbele pronunțate ale sarcinii tale. Dacă vara căldura te limitează în alegerea vestimentației, iarna vine cu multiple posibilități pentru tine. Folosește metoda straturilor, pornind de la bluze de corp din bumbac, cămăși largi, cardigane asimetrice, astfel încât să poți să ajustezi ușor ceea ce porți în funcție de spațiul în care te afli. În plus, kilogramele acumulate în sarcină se vor pierde mai ușor în primăvară, după naștere, când metabolismul devine automat mai activ.

Activitate fizică: Ești nevoită să renunți la activitățile tale preferate din sezonul rece?

Sfatul Fetal Care: Este adevărat că nu îți recomandăm schiul alpin, patinajul sau săniușul ca în copilărie, datorită riscului crescut de accidente, însă activitățile de iarnă nu îți sunt total interzise. Te poți bucura de zăpadă și decorațiuni urbane făcând o plimbare de jumătate de ora în parc, cu condiția ca vestimentația și mai ales încălțămintea ta să fie adecvate condițiilor de afară. Pentru efectele sale benefice asupra sănătății dar și asupra psihicului, fă-le o favoare prietenelor, partenerului sau apropiaților tăi, invitându-i să ți se alăture și asigură-te că ești însoțită atunci când ieși la plimbare!

Există o mulțime de motive pentru a savura sarcina ta chiar și în timpul iernii. Totuși, credem că cel mai important dintre ele este însuși rezultatul: un copil venit pe lume primăvara! Nu există nici o recuperare mai bună după sarcină decât energia unui întreg ecosistem care revine la viață, în timp ce noi ochi privesc spre tine cu încredere și bucurie! 

Știm că ai o mulțime de întrebări și griji, de aceea suntem lângă tine și îți punem la dispoziție toate facilitățile și tehnologia de vârf, precum și expertiza medicală a echipei multidisciplinare Fetal Care, pentru ca tu să știi că ești pe cele mai bune mâini!

0721953471You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.