Reproducere Umană Asistată

Mintea omului pare infinită în timp ce setea de cunoaștere a umanității caută pemanent noi provocări, mistere și revelații, înfăptuind lucruri despre care altădată se spunea că sunt imposibile, visând să atingă intangibilul și să descopere tainele Universului.

Poate una dintre cele mai mari lupte interioare ale omului modern este aceea de a aduce pe lume o altă viață. Pentru unii e simplu, natural, se întâmplă fără multă așteptare și face oarecum parte din firescul vieții. Pentru alții însă, nu e atât de simplu. Dacă altădată situațiile de infertilitate ale cuplului erau mai degrabă puse pe seama destinului, a norocului, a Divinițății, acum vorbim mai degrabă despre afecțiuni medicale ce pot fi diagnosticate și despre posibilitatea medicală de a interveni în procesul de procreare, ajutând cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate să-și îndeplinească visul de a deveni părinți.

Așadar, avem pe de o parte credințele populare, superstițiile și trauma resimțită în urma imposibilității de a avea un copil și, pe de altă parte, dorința, curajul, convingerea și credința că toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede, susținute de cele mai recente descoperiri din medicină. Bineînțeles că alegerea aparține fiecăruia. Totuși, omul, în esența lui, e un căutător de soluții, un descoperitor iar latura științifică e o abilitate cu care a fost înzestrat. Căutările și evoluția noastră fac parte din mecanismele sănătoase cu care am fost înzestrați în mod natural.

Să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum am vrea să privim înapoi, când vom ajunge spre sfârșitul acestui drum, numit Viață? Dorim să spunem „așa a fost să fie… așa ne-a fost destinul”? Sau „am făcut tot ce a depins de noi. Și nu ne pare rău!”

Nu toți vor reuși. Dar fiți convinși că mulți dintre cei care vor încerca vor privi pe geam și vor spune: „a meritat! Uite ce minunat/minunată e!”

Nu, nu ne jucăm de-a Dumnezeu! Nu, nu glumim și nu ne jucăm cu sentimentele celor care își doresc să devină părinți! Noi căutăm soluții personalizate, dedicate succesului, iar procedeul Fertilizării in Vitro (FIV) ca descoperire științifică, medicală, este folosit cu iscusință de medicii noștri pentru a vă ajuta să vă îndepliniți visul – visul de e deveni părinți.

Abia după aceea începe joaca. O joacă adevărată, autentică, cu personaje reale și imaginare. Cu bebeluși, cu păpuși și prințese sau cu mașinuțe, soldăței și luptători Ninja.

Vă așteptăm! Împreună putem transforma visul în realitate!

Articole pe acest subiect: