Noutati Sfaturi

Prevenirea malformațiilor congenitale

31 ianuarie 2018

Prevenirea malformațiilor congenitale

Prima lună din 2018 este la final. Științific s-a constatat că până la finalul lunii ianuarie oamenii încep să uite și să încalce deja promisiunile făcute la început de an față de ei înșiși. De aceea ne-am propus să nu lăsăm prima lună din an să treacă fără a vă aminti cât de importantă este prevenția în sănătate, în special când vorbim de viitorii noștri copii!

Ianuarie a fost decretată luna prevenirii malformațiilor congenitale, în condițiile în care, în acest moment, la nivel mondial, în fiecare an aproximativ 276.000 de copii mor în primele 4 saptamani după naștere din cauza acestora, informeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).
Vă încurajăm să vă gândiți la modul în care putem lucra împreună pentru a preveni defectele congenitale ale copiilor noștri, aliniindu-ne la efortul internațional de conștientizare asupra riscului acestora și a modalităților de prevenire.

Deoarece o mare parte din efortul organismului pentru crearea unei noi persoane este efectuată în primele câteva săptămâni de la concepție, este foarte important ca femeia să aibă o bună stare de sănătate înainte de a rămâne însărcinată pentru a avea șanse maxime de a preveni bolile congenitale. Femeile care iau în considerare o sarcină în viitorul apropiat, trebuie să își pregătească organismul pentru a fi în cea mai bună stare de sănătate posibilă, concentrându-se pe condiția fizică, pe un regim alimentar echilibrat dar și pe eliminarea, pe cât posibil, a toxinelor ingerate în corp (tutun, alcool etc.). Medicamentele ar trebui să fie alese cu atenție la efectele posibile pe care acestea le-ar putea avea asupra unui copil în curs de dezvoltare.
La Fetal Care Center găsiți expertiza necesară pentru a micșora riscul defectelor congenitale la naștere la un minim absolut.
Pentru că un început bun influențează rezultatul final, la Fetal Care Center avem expertiza necesară pentru a le oferi consiliere și tratament înainte de sarcină femeilor care suferă de afecțiuni medicale ce ar putea cauza malformații congenitale fătului. Dispunem de echipamente de ultimă generație și de cei mai buni specialiști în domeniu pentru a evalua, a monitoriza și a trata cazurile de sarcină în care au fost identificate defecte congenitale ale fătului. Fă-ți o programare astăzi și fii sigură că totul va fi bine!

Dr. Roxana Bănică

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.